~♥CoReT-cOrEt BuDaK kEcIk♥~


ENTRY ABOUT LINKS STUFFS NEWER OLDER +FOLLOW
♥Collecting Terms♥

follow me ya..


♥Special Song♥

enjoy it




♥A Big Thanks♥

give a big clap for them




# Template by Aqila Farah Zulkifli

.

# Basecode by Yasmin/Yacemin

.

# Header by Aina Najihah


# Re-dit by Miss Zahra


Ragam Kehidupan
Friday, 7 August 2015 | 1 Chenta Little

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihi

Assalamualaikum..

        H.I.D.U.P perkataan yang paling sinonim dengan kita semua. "Tak cakap pun orang tau"-someone will say it while reading that statement. Yup, semua orang tau. Malah mungkin lebih arif dari orang yang menaip ni. Tapi, adakah kita benar-benar memahami maksud sebenar hidup tu sendiri. Beza ke hidup dan kehidupan?? And,there will be two answers for the question.

First: 'sama je, tak ade beza pun. Hidup tu kata dasar kehidupan. Tu pun nak pening-pening ke?'

And next answer, the most annoying answer.

'Beza la.'
'What it is??'
'The SPELLING'

Kalau nak cakap beza ejaan tu, tanya budak tadika pun confirm semua boleh jawab. Think before speak,and also before give an answer.

ok,stop with all the definition. For me, hidup tu sama maksud dengan nyawa. Nyawa = Life. Macam korang main game Candy Crush, bila dah habis life korang kena stop dulu and tunggu a few minutes or hours to continue back. Tu game, boleh stop,pause,continue. In real life, once you dead,you are dead, you will never live again. Never.

Kehidupan pula korang boleh imagine macam satu garis masa. Dari mula sperma dan ovum bertemu, hingga ke saat korang baca ayat ni. There are time in what you call 'kehidupan'.

so,mana lagi penting?? Kehidupan ke hidup?
My answer: "Both"

Korang takkan lalui kehidupan kalau korang tak hidup, and vice versa. 

'Apa yang dah aku buat sepanjang aku hidup?'
'Apa beza kehidupan aku dengan orang lain?'

Let me stop here first, and I leave those two question without answer for now. Think the answer carefully. 

Kita nak cari makna hidup, kita lalui kehidupan. Dan kehidupan itulah yang membawa kita untuk lebih dekat dengan Dia andai kita benar-benar hidup dengan the real meaning of life.

Continue next time with the answer..

With love,
  Me




~♥thanks for reading this little gurl punyer celoteh♥~ :)





Older Post
Pink Cherry